OBEZİTE CERRAHİSİ KİMLERE UYGULANABİLİR ?

OBEZİTE CERRAHİSİ KİMLERE UYGULANABİLİR ?

"Huidige indicaties bij bariatrische chirurgie:

 

* Body mass index (BMI) is 40 kg. / m² of meer.

 

* BMI 35kg. Meer dan / m² en ten minste één aan obesitas gerelateerde comorbiditeit. Deze begeleidende aandoeningen kunnen ziekten zijn zoals diabetes type 2, hypertensie, slaapapneu, leververvetting, gewrichtsaandoeningen, hoog cholesterol.

 

* Nieuwe klinische praktijkrichtlijnen gepubliceerd door de American Society of Clinical Endocrinologists, de Society of Obesity en de American Society of Metabolic and Bariatric Surgery suggereren een operatie om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen en een body mass index van 30 kg voor mensen met ongecontroleerde diabetes . Hij verklaarde dat het ook geschikt kan zijn voor patiënten groter dan / m².

 

Patiënten die aan deze criteria voldoen en bariatrische chirurgie willen ondergaan, worden meestal beoordeeld door een team van diëtisten, een psycholoog, internisten en chirurgisch artsen om te bepalen of de patiënt een geschikte kandidaat is voor een operatie. Uitsluitingscriteria voor bariatrische chirurgie worden gebruikt om patiënten te beschermen tegen risico's die mogelijk opwegen tegen de mogelijke voordelen. Deze criteria omvatten behandelbare ziekten die obesitas, aanhoudend drugs- of alcoholmisbruik, onbehandelde eetstoornissen, slecht gecontroleerde of ernstige psychiatrische ziekten, portale hypertensie, gevorderde kanker, huidige zwangerschap of postoperatieve voedingsrichtlijnen van de patiënte omvatten. ze niet voldoen. Elke procedure heeft ook zijn eigen contra-indicaties. De verstelbare maagband is bijvoorbeeld gecontra-indiceerd voor patiënten die langdurig steroïden gebruiken of chronische ontstekingsziekten hebben (bijvoorbeeld de ziekte van Crohn, chronische pancreatitis). Sleeve gastrectomie is gecontra-indiceerd voor patiënten met Barrett-slokdarm en ernstige gastro-oesofageale refluxziekte. Roux Y Gastric bypass en Duodenal Switch zijn relatief gecontra-indiceerd voor patiënten met inflammatoire darmaandoeningen. Het moet bekend zijn dat naarmate het gebied van bariatrische chirurgie zich ontwikkelt, absolute contra-indicaties niet meer te onderscheiden zijn van standaardpatiënten. Leeftijd is hier een voorbeeld van. Terwijl bariatrische chirurgie gecontra-indiceerd was voor patiënten ouder dan 60 jaar en jonger dan 18 jaar, beschouwen veel gezondheidscentra tegenwoordig de functionele leeftijd van de patiënt in plaats van alleen de chronologische leeftijd. De resultaten van de studie toonden aan dat de kwaliteit van leven verbeterde met bariatrische chirurgie bij mensen ouder dan 65 jaar en jonger dan 18 jaar.

Online Başvuru Formu