Implant, diş eksikliği olan durumlarda uygulanan bir titanyum vida sistemli tedavi yöntemidir. Çene kemiğine yerleştirilerek yapılan bu tedavide implantın vida kısmı aynı bir diş kökü gibidir. Üst kısmında ise doğal dişleriniz kadar sağlam yapıda kaplamalar uygulanır.
Tek diş eksikliği durumunda yanındaki dişlere hiçbir uygulama yapılmadan entegre edilebilirken, çoklu diş eksikliklerinde ve dişsizlikte ise protezler implantlar sayesinde sabitlenerek kullanılabilmektedir.
Vücudunuzun yapısına tamamen uygun olan malzemeler ile üretilen implantlar sayesinde ömür boyu hiç bir sıkıntı yaşamadan günlük yaşantınıza devam edebilmeniz mümkündür.
Gülüş Tasarımı ve Implant Hakkında Sıkça Sorulan Sorular:
1) İmplant zararlı mıdır?
İmplantların zararlı olduğu, kansere neden olduğu şeklindeki düşünceler asılsızdır. İmplantlar kesinlikle zararsızdır. İlk diş implant uygulaması 1965 yılında yapılmış olup, günümüzdeki yüksek teknoloji sayesinde hem implant materyallerinin kalitesi artmış hem de uygulama başarısı yükselmiştir.
2) İmplant kimlere yapılamaz?
İmplantlar; gelişimin tamamlanmadığı çocuk hastalarda, aşırı sigara içenlerde, ağır psikolojik hastalığı olanlarda, kontrol altında olamayan diyabetik, şeker hastalarında, bifosfonat kullanan hastalarda, kontrol altında olmayan sistemik hastalıklarda, kemoterapi ve radyoterapi gören hastalarda yapılamamaktadır.
3) Gülüş Tasarımında Yüz Şekli Önemli Midir?
Elbette önemlidir. Dişler yüz ve gülüş ile bir bütündür. Bu bütünlüğün olması için diş yapısı ve yüz şeklinin ahenk içinde olması gerekir. Estetik bir gülüş elde etmek için cinsiyette önemlidir. Çünkü kadınlarda daha narin oval dişler yaparken, erkeklerde daha köşeli dişler yapılır.