Saç ekimi işleminde, saç telleri kullanılarak saç teli üreten foliküller ekilmektedir. İşlem gerçekleştikten yaklaşık 10 gün sonra greftlerin kabukları düşmektedir. Ardından gelen günlerde, ekilen saçlarda uzatma görülmeye başlayabilir. Bununla birlikte ekimden 3-4 hafta kadar sonra da ekilen foliküllerin saç telleri kesik saç telleri şeklinde dökülmektedir. Bu olay ekim sonrası şok dökülme olarak adlandırılır.
Saç ekimi yapılan kişiye ilk bir ay herhangi bir travma, toz toprak, ağır sporlar, devamlı güneşe maruziyet ve aşırı terleme önerilmemektedir. Kişi kendini bu duruma karşı korumalıdır.
İşlem yapılan alandaki saç foliküllerinin ürettiği saç telleri dökülmeye oldukça dirençli olmakla beraber 2 ile 6 yıl arası saç teli üretir ve dinlenme dönemine geçer. Dinlenme döneminden sonra tekrar 2 ile 6 yıl arasında saç teli üretmeye devam eder. Bu döngü birçok kere tekrarlanır. Ekilen saçların şok dökülmesi bu döngülerden biri olarak kabul edilir.
Ekilen saç folikülleri şok dökülmeden sonra saç teli üretmeye ve ekimden 3 ay kadar sonra ekilen saçların bir kısmı deriden çıkmaya ve uzamaya başlar. Takip eden aylarda deriden çıkan ve uzayan saçların sayısı ve dolayısı ile ekim bölgesinin yoğunluğu artmaya devam eder.
Bu durum 8.aya kadar devam eder ve 8 ay ile 1 yıl arasında ekilen saç tellerinde kalınlaşma ve ekim sonrası doğal görünümü artması görülür. İşte bu dönemde görülebilecek kepeklenme, dermatit gibi deri rahatsızlıkları tedavi edilmeli, tekrar eden travmalardan ve devalı güneş ışığı altına kalmaktan korunmak gerekmektedir. Kepeklenmenin ve deri rahatsızlıklarının tedavisi için saç tellerinin ihtiyaç duydu vitamin ve minareler alınmalı ve saçlı derinin dolaşımını arttıracak tedavi yöntemleri yapılmalıdır.